Lewis Hamilton met de officiele beker van de Grand Prix van Groot Brittannië

Petronas Mercedes AMG Formula One Team ziet zich gedwongen voor de zesde keer een nieuwe motor in de auto van Lewis Hamilton te zetten

waardoor Lewis Hamilton tien plaatsen teruggezet wordt zondag op de startgrid.

In het gunstigste geval, dus als hij zich als eerste kwalificeert op de zaterdagmiddag in Spa-Francorchamps start hij als elfde.

Hamilton zal zich dus naar voren moeten vechten door veel inhaalacties en een uitgekiende pitstopstrategie.

Vrijdag wordt getest met de auto zoals hij was opgebouwd voor de Grand Prix van Duitsland, daarna bepaalt Mercedes welke onderdelen er vervangen gaan worden.

Mocht men dan tot het besluit komen dat er meerdere delen van de aandrijflijn moeten worden vervangen, dan kan het zo zijn, dat Hamilton verder teruggezet wordt dan die tien plaatsen.

Bijvoorbeeld als men ook besluit de versnellingsbak te wisselen, dan komen er vijf strafplekken bij.

Voor zover ik weet nemen we inderdaad komend weekend in België zoveel mogelijk ons verlies. zei Hamilton tijdens de persconferentie vanmiddag. Ik heb geen motoren meer over.

Op de vraag waar hij verwacht te finishen zondag zei hij: Ik zal er alles aan doen zover mogelijk naar voren te rijden en de schade beperken. Ik denk niet, dat deze straf me de wind uit de zeilen neemt.

Hamilton is negentien punten los van Nico Rosberg nadat hij zes van de zeven races won in de aanloop naar de zomerstop.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!