Voormalig F1-piloot Justin Wilson is in een coma beland en verkeert in een kritieke toestand na een crash in de IndyCar afgelopen zondag op de Pocono Raceway.

De 37-jarige Wilson, in 2003 actief voor F1 teams Minardi en Jaguar en dit jaar actief in de IndyCar voor Andretti Autosport, werd op het hoofd geraakt door een rondslingerend stuk puin, afkomstig van de wagen van Sage Karam, nadat Karam op hoge snelheid crashte tijdens de eindfase van de race.

Nadat Wilson werd geraakt door het stuk puin, dat erg leek op een deel van de neus van Karam’s wagen, reed hij bewusteloos richting de muur aan de binnenkant van de baan, waar zijn wagen tot stilstand kwam.

De Brit werd via helikopter afgevoerd naar een ziekenhuis in Pennsylvania, waar zijn toestand wordt beschreven als ‘in coma en kritiek’.

De organisatie van de IndyCar verklaarde dat Justin Wilson heeft een zwaar hoofdletsel opgelopen gedurende de race op Pocono Raceway. Wilson zit voorlopig in een comateuze en kritieke toestand, terwijl verdere onderzoeken nog steeds gaande zijn in het medisch centrum. Wij zijn met onze gedachten bij Justin, zijn familie, vrienden en bij Andretti Autosport in deze moeilijke periode.

Wilson reed één seizoen in de formule 1 in 2003, waarin hij één punt scoorde tijdens de GP van de Verenigde Staten voor Jaguar.

Het ongeval is te bekijken in onderstaand filmpje:


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!