In de Formule 1 worden ze node gemist: De gridgirls. Vrouwonvriendelijk, klinkt het de laatste tijd, in het kielzog van de #metoo-discussie. En dus maakten bij veel race-evenementen de schoonheden plaats voor andersoortig vertier. Maar niet overal…

In Spanje is er controverse ontstaan rond de eisen waar pitspoezen aan moeten voldoen. Voor een motor- en Formule 4-evenement in dit weekeinde zocht de organisator nog twee medewerksters om de waaghalzen en de blitse machines voor de start te vergezellen.

Eén voorwaarde stuit op onbegrip: enkel dames met een grotere borstomtrek kwamen in aanmerking.

De organisator – Los Arcos Motorsport Sl – voelde zich genoodzaakt om onmiddellijk te reageren en schoof de schuld in de schoenen van Garbo Events.

Ook binnen de MotoGP – de koningsklasse in de motorsport – rijst de vraag of de dames geen dresscode moeten volgen of zelfs opzij moeten geschoven worden. Vrouwen worden in een rol gedwongen waarin ze niet meer zijn dan een object., luidt het bij ICV, een partij uit Catalonië – waar de motorsport immens populair is.

De dames in kwestie weer natuurlijk weer niets gevraagd: Sommige van hen spreken van broodroof. Als deze puriteinse trend zich doorzet, mogen we straks zelfs niet eens meer fotomodel of hostess zijn, klonk het onder meer.

Bron: HLN.be


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!