Vettel vs Alonso, was de drive through terecht of niet? Deze vraag zullen velen onder ons zichzelf vandaag gesteld hebben. Ook ik had daar mijn conclusie al over klaar, ONTERECHT !!! Uiteraard vloeide dit voort uit het gelijksoortige incident één jaar eerder waar de rollen toen omgedraaid waren. Toen was het Fernando die Sebastian probeerde te piepelen. Ik zeg probeerde, omdat Sebje dat niet liet gebeuren en daardoor indirect de actie van de race maakte. Kijkt u zelf maar, en fris uw geheugen nog eens op.

Waar ik vanmiddag echter niet bij stilstond is dat de regels sinds Bahrein 2012 (Rosberg vs Hamilton) aangescherpt zijn, en het nu verboden is iemand van de baan te drukken. De DT is daarom terecht te noemen, al getuigt het weer eens van de inconsequentie van de FIA dat ‘n DiResta niet bestraft werd voor eenzelfde vergrijp tov Senna.

Helaas voor ons fans heeft de toevoeging van ‘n ex-coureur bij het stewardsteam daar nog steeds geen verandering in gebracht. Hopelijk wordt hier in de toekomst nog eens nader naar gekeken, want niet alleen maakt dit consequent inconsequent handelen van de FIA de sport voor de kijker onbegrijpelijk, maar ook maakt de FIA zichzelf op deze manier belachelijk. Het is imo namelijk niet te verkopen dat de één wel wegkomt met ‘n vergrijp waar de ander vervolgens doodleuk voor gestraft wordt.

Neem nu bijvoorbeeld de schorsing van Grosjean voor de race van vandaag, terecht of onterecht, dat laat ik hier in het midden. Maar hoe kun je het in Godesnaam verkopen dat hij nu ‘n race schorsing uit moet zitten vanwege ‘n startcrash (z’n zoveelste, ik weet ‘t), terwijl notoire brokkenmakers als Hamilton en Maldonado, die laatste zelfs meermaals met opzet, continu wegkomen met reprimandes of grid-penaltys?

Nee, ik vindt dat niet te rijmen met elkaar, dus FIA ….. wordt het niet eens tijd voor ‘n vast team van stewards?

Leave a Reply

Your email address will not be published.