Kimi Räikkönen komt Max Verstappen niet voorbij tijdens de Grand Prix van Hongarije

De Grand Prix van Hongarije, de zevenenvijftigste ronde.

Kimi Räikkönen plaatst een aanval op Max Verstappen voor plaats vijf in de race.
Max Verstappen pareert vlak voor bocht 3 en stuurt dan -uiteraard- in voor de bocht.
Räikkönen stuurt naar rechts.
Verstappen stuurt links in om de apex te vinden die hem voor de volgende bocht goed positioneert.

We horen Räikkönen op de radio:
He moved right and then back to left when I was going there and took my fucking front wing off! (Räikkönen)
Okay, copy copy. Keep pushing. (Ferrari pitwall)
If he’s not stopping moving, then we will hit each other. (Räikkönen)

Het is juist dat rijders bij een parade maar éénmaal van hun racelijn mogen afwijken en dat doet Verstappen daar ook, hij blokt en stuurt daarna in op de ideale lijn, dat mag hij, gezien zijn positie op de baan.
Op elk ander circuit zou zoiets lastiger zijn, maar omdat Hungaroring nu eenmaal bocht met bocht verbindt is het na een parade -behalve op het rechte stuk natuurlijk- logisch dat je instuurt. Je kunt moeilijk rechtdoor rijden na Bocht 3 op Hungaroring, want dan rijd je steevast de baan af.

Ook Martin Brundle, de door ons zeer gewaardeerde (ervarings)deskundige commentator van Sky Sports F1 vergaloppeerd zich volkomen als hij zegt: Räikkönen en Verstappen komen elkaar steeds tegen dit seizoen en we horen steeds meer klachten over Max’ rijstijl als hij verdedigt.

De stijl van Verstappen is naar mijn smaak meer iets voor een junior-klasse. Hij zet de auto vaak in het midden van de baan en wacht dan tot zijn aanvaller een keus maakt.
Hij snijdt ze dan af. Daar gaat hij problemen mee krijgen!

Andere coureurs raken gefrustreerd en er komt een moment, dat hij van een van zijn achtervolgers een koekje van eigen deeg krijgt.

Nigel Mansell en Ayrton Senna zouden dit niet gepikt hebben, die hadden Max allang van de baan gerost.
Max zoekt de limiet teveel op, beschadigd zijn auto, verslijt zijn banden teveel en dan gaat het een keer mis, spontaan of met een beetje hulp van een van zijn collegae.

In het live-commentaar op RTL werd Verstappen volkomen afgebrand bij deze actie. (te vinden op youtube)

Goed, wat zeggen deze reacties nu eigenlijk?
Om te beginnen: Max Verstappen wordt als een bedreiging gezien door het establishment. Er is er in de top van de Formule 1 maar eentje die zichtbaar ontspannen omgaat met het fenomeen Verstappen, dat is Sebastian Vettel.


Vettel geniet mee met winnaar Max Verstappen

Na afloop van de Grand Prix van Hongarije zegt Vettel schouderophalend:Ach laat die jongen gewoon leren. Ik vind sowieso al die regels een hoop onzingedoe. Formule 1 heeft last van al die regels. Laat ons gewoon lekker racen.


Na afloop van de podiumceremonie leert Vettel Max Verstappen een vaderlijke les

Toen de champagne in Barcelona op was wilde Max Verstappen -waarschijnlijk een tikje aangeschoten- met de twee Ferraristi samen van het podium lopen.
Sebastian Vettel tikte hem op de schouder en zei: Max, pak dit moment voor jezelf, blijf nog even, laat ze die trofee zien! Geniet ervan man!

Vettel draaide zich om en liet Verstappen alleen op het podium, waar de jongeling nog even vierde met de toeschouwers wat zo ongelofelijk bijzonder is:
Max Verstappen won de Grand Prix van Spanje, de plek waar hij Johan Cruijff ontmoette tijdens de wintertests, hij won een week nadat hij te horen kreeg dat hij maar even naar Graz moest komen in Oostenrijk voor een gesprekje met Helmut Marko, hij won twee dagen nadat hij voor het eerst in een Red Bull reed die voor Daniil Kvyat was gebouwd, hij won op de dag, dat hij Ricciardo, Vettel en vooral Räikkönen versloeg, verslóeg op een circuit dat alle rijders van het huidige tijdperk het beste kennen, waar Max Verstappen nog een nieuwkomer was.

Dat kun je relativeren: Jaaaaah, de Mercedessen waren uitgevallen, makkie dus.
Nou, als je achttien bent en je rijdt zo’n drieëntwintig ronden aan de leiding van een grand prix in een auto waar je nog maar enkele tientallen rondjes in reed, dan moet je jezelf wel onder controle houden. Dat is ongelofelijk knap. Onder die intrinsieke druk én de druk die Kimi Räikkönen hem oplegde in alle opzichten maximaal presteren. Fenomenaal.

Die onvoorstelbaar grote prestatie hebben wij inmiddels gearchiveerd in ons hoofd als een weetje.

Als iets dat voldongen is.

Het buitengewone aspect van die prestatie is vervaagd.

Max Verstappen wordt geacht, eist ook van zichzelf, om op een circuit als Hongarije een podiumplaats te scoren.

Het is dus begrijpelijk, dat de heren commentatoren zo reageren, want Max Verstappen is de normen aan het verleggen:

Ricciardo geeft toe: ik wordt scherper door Max Verstappen als teamgenoot.

Bij Mercedes zelfs, zien ze, dat Verstappen ze het vuur aan de schenen legt als het regent zoals op Silverstone.

Ferrari’s kunnen nog zo rood zijn, Verstappen voorbijrijden vraagt meer dan status alleen.

Tegelijkertijd zit Max in een leerjaar

Dit is zijn eerste jaar in een topklasse auto, hij heeft honderd punten gescoord terwijl hij de eerste vier races nog bij de Scudería Toro Rosso reed, wat ongelofelijk goed is, want hij is nog zó jong.

Max wordt op dertig september van dit jaar 19. Moet u eens kijken hoe jong dat is:

Verstappen	30-9-1997
Wehrlein	18-10-1994
Sainz		1-9-1994
Kvyat		26-4-1994
Haryanto	22-1-1993
Magnussen	5-10-1992
Nasr		21-8-1992
Vandoorne	26-3-1992
Gutierrèz	5-8-1991
Palmer		20-1-1991
Ericsson	2-9-1990
Perèz		26-1-1990
Bottas		28-8-1989
Ricciardo	1-7-1989
Hülkenberg	19-8-1987
Vettel		3-7-1987
Grosjean	17-4-1986
Rosberg		27-6-1985
Hamilton	7-1-1985
Alonso		29-7-1981
Massa		25-4-1981
Button		19-1-1980
Räikkönen	17-10-1979

Verstappen is drie hele jaren jonger dan Wehrlein, Sainz en Kvyat. (Over die laatste hoorde uw scribent onlangs: Die moet maar gaan, tijd voor vers bloed!)

Wie heeft nog oog voor de jongen in de coureur. Waarom moeten wij hem -en onszelf als fans en kenners- nú al zoveel druk opleggen, zo oordelen, er zoveel van vinden?

Max Verstappen verdient het om de tijd en de gelegenheid, de ruimte te krijgen om te rijpen. Om nog te volgroeien, als mens, zowel fysiek als mentaal. Om te rijpen als coureur en als Bekende Wereldburger. Want de status van Bekende Nederlander is hij al ontgroeid.

Max Verstappen is ontegenzeggelijk een fenomenaal fenomeen in de autosport.

Nu al, met zijn grand prix overwinning is hij de allerbeste Nederlander in de autosport aller tijden.

Oké. En dan is er nog die toekomst, waarvan alle kenners nu wel eensluidend roepen: Max wordt een hele grote. In alle talen.

In de tussentijd, tot hij volwassen is, mogen wij hem best nog even zijn groeistuipen gunnen. Áls er al sprake van stuipen is, want nog eens: wat deed hij eigenlijk fout? Niets, nada, niente!

Kritiek op Verstappen is niet ongeoorloofd, maar de critici moeten zich wel bedenken, dat iemand van zijn leeftijd zorgvuldigheid van critici nodig heeft.

Onzorgvuldig bekritiseren van wie dan ook is verwerpelijk, maar riooljournalistieke praktijken en slordig oordelen raken een achttienjarige jongen veel harder dan de olifanthuiden die onderaan het bovenstaande lijstje staan. Ook al zegt hij: Dat gevecht met Kimi, het maakt me geen zak uit! Tegen Ziggo na afloop, het raakt hem harder dan anderen.

Denken we een beetje na voor we iets zeggen?


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.