Giedo van der Garde heeft tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië zondag op het circuit van Silverstone een solide race neergezet. De coureur van Caterham werd na 52 ronden als achttiende afgevlagd. Ik denk dat ik mijn opdracht goed heb uitgevoerd, zei Van der Garde.

De McGregor-coureur had van het team de opdracht meegekregen om voorzichtig van start te gaan. Van der Garde: De afgelopen races gingen de banden er steeds te snel aan, dat moest anders. Ik denk dat de racestrategie dit keer in orde was, hooguit begon ik iets te rustig. Maar het is lastig rijden als je zo’n opdracht meekrijgt, aangezien het tegen je gevoel indruist. Maar goed, ik ben bezig aan mijn eerste seizoen in de Formule 1. Dit is een jaar van kijken en leren.

Van der Garde was vanaf de 22e positie aan de race begonnen. Dat was een gevolg van de gridpenalty die hij ontving na de Grand Prix van Canada plus een extra gridpenalty voor het verwisselen van de versnellingsbak. Met het vooruitzicht dat hij helemaal achteraan zou moeten starten, had Van der Garde zaterdag in de kwalificatie al bewust een set banden uitgespaard. Desondanks was hij met slechts één snelle lap toch sneller geweest dan de Marussia van Max Chilton. Zondag, tegen het einde van de race, wist hij de Brit opnieuw af te troeven, zo leek het.

Van der Garde: De pace van de auto was in de slotfase best okay. Nadat ik Chilton had ingehaald ging ik sneller en sneller. Toen kreeg ik over de radio echter het bericht dat ik hem weer voorbij moest laten gaan aangezien ik hem naast de baan ingehaald heb. Dat was een zuur einde van de race, want ik was vanzelfsprekend liever zeventiende dan achttiende geworden. Maar overall hou ik toch wel een voldaan gevoel aan deze race over. Ik zit midden in het proces om de banden beter te begrijpen. Dat gaat stap voor stap.

By peter