Frank Williams wil het liefst zo snel mogelijk een ander kwalificatiesysteem, de Brit stap nog liever vandaag dan morgen over naar een ander systeem, volgens hem moet op zaterdagmiddag bekend zijn wie er op zondag vanuit pole-position zal vertrekken.

Er moet iets gebeuren zegt Williams: ” Dit systeem moet dringend veranderd worden, nu heb je te maken met het feit dat sommige teams een andere brandstofcapaciteit hebben dan de anderen. Tijdens de tweede kwalificatie zorgt dit vaak voor problemen.  “

Om terug te gaan naar het oude systeem, waarin iedere coureur 12 rondjes mocht rijden in een uur, ziet de teambaas van Williams echter ook niet zitten. ” Dit is niet te combineren met de huidige regel dat we ��n motorblok per twee races mogen inzetten. Aan de huidige kwalificatie is het enige positieve dat je klaar bent na ��n rondje.  “  aldus Williams.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!