Het komend weekend zullen alle coureurs bijeenkomen tijdens de GP van Monaco om te praten over de veiligheid tijdens testsessies.

Aanleiding voor de vergadering is de zware crash van McLaren testrijder Alexander Wurz op het circuit van Paul Ricard afgelopen week. Voorzitter David Coulthard van de GPDA (Grand Prix Drivers Association) had zich ook al geuit over de veiligheid.

David Coulthard legt uit: ” Mijn zwaarste crashes had ik tijdens tests. Voor ons is er geen enkel verschil tussen een GP en een test. De snelheid en het circuit zijn gelijk, maar de veiligheidsmaatregelen echter niet. Bij tests staat er soms slechts ��n marshall op een gevaarlijk gedeelte van het circuit met een brandblusser langs de baan.  “

Coulthard maakte inmiddels zijn zorgen kenbaar aan FIA-voorzitter Max Mosley. Hij wil ons graag helpen, maar hij heeft wel de toestemming van alle teams nodig.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!