Nadat de coureurs van Mercedes hun onvrede uitten over de banden, sluit ook Ferrari coureur Kimi Räikkönen zich aan bij de kritiek op de bandenleverancier.

Voorop gesteld, Pirelli kan het eigenlijk nooit goed doen. Maar als de heren klagen over ‘vreemd gedrag’ van de banden, dan is het wellicht prettig als de Italianen met de coureurs om tafel gaan zitten?

Het schijnt dat de banden te gevoelig reageren op weersomstandigheden. Maar de Fin pint zich niet te vast op negatieve ervaringen: Ondanks een aantal problemen was het vandaag zeer leerzaam. De SF15T is een prima auto, maar op sommige vlakken moeten we ons nog verbeteren. Zeker in lastige weersomstandigheden.

Kimi Räikkönen reed een P7 in de laatste wintertest voordat het seizoen van start gaat. Sebastian Vettel begint morgen aan zijn rondjes met de SF15T.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!