Niet alleen Sam Michael en Jon Tomlison vertrekken bij Williams aan het einde van het seizoen. Volgens teambaas Adam Parr houdt ook kopstuk Patrick Head het in 2011 voor gezien.

Head, de 64-jarige voormalig technisch leider van het team, bezoekt de laatste tijd niet zo heel veel races meer en verdiende onlangs miljoenen toen het Williams-team de aandelenmarkt op ging. Volgens Parr heeft Head duidelijk gemaakt dat hij ergens dit jaar met pensioen zal gaan.

Vanaf 1977 tot aan 2004 was Head gezichtsbepalend binnen het Britse team. Onder zijn technische leiding werden er grote successen gevierd. In 1980 was het Alan Jones die de eerste wereldkampioen in een Williams werd. Daarna volgden Keke Rosberg, Nelson Piquet, Nigel Mansell (op de foto naast Head), Alain Prost, Damon Hill en Jacques Villeneuve.

Met liefst 7 titels bij de rijders en 9 bij de constructeurs groeide Williams aan de hand van Head uit tot het meest succesvolle Formule 1-team, na Ferrari en McLaren. Het team won 113 Grands Prix en pakte 126 pole-positions. De laatste zege dateert alweer van 2004 toen Juan Pablo Montoya in Brazilie zegevierde.

Daarna nam Head afscheid als technisch directeur en werd onder leiding van Sam Michael niets meer gewonnen. Na het afscheid van BMW als partner kwam het team ook financieel in zwaar weer. Met de gang naar de beurs en de aanstelling van nieuwe kopstukken hoopt het team de weg omhoog weer te vinden.