Over een bod van veel meer dan 1,8 miljard euro valt altijd te praten, aldus Formule-1 baas Bernie Ecclestone.

We hadden eerder al bericht over de interesse van News Corp van mediatycoon Rupert Murdock, in samenwerking met de multi-miljardair Carlos Slim Helu. Ook Ferrari zou indirect betrokken zijn via de mogelijke overname. Het betreft hier Exor, een aan FIAT gerelateerd investeringsvehikel.

Dat Ecclestone nu een bedrag heeft genoemd is opmerkelijk, want de man bezit slechts een minderheidsaandeel in SLEC. De rest van de aandelen heeft hij in 2005 verkocht aan CVC Capital Partners, welk zijn ondergebracht in het (holdings)bedrijf Alpha Prema. Bernie wilt voor zijn aandelen in de F1 dus een bedrag van minimaal 2 miljard tegemoet zien.

Bernie bezit thans nog 25%, dus dat maakt dat de aandelen van CVC in de F1 ca. 6 miljard waard zouden zijn. Het is de vraag of het News Corp van Murdock 8 miljard bijeen krijgt, om de Formule 1 geheel in handen te krijgen. Ook het feit dat Bernie Ecclestone zijn belangen in de F1 totaal heeft versnipperd in de FOM, Formula One Group, Formula One Promotions and Administration, Formula One Licensing BV en de Formula One Administration, zorgen ervoor dat de overname een lange zit zal worden voor alle betrokkenen.

Zeker als Rupert Murdock de alleenheerschappij zal willen opeisen, want Jackie Stewart gaf al aan dat Bernie altijd terugvecht!