Terwijl Red Bull Racing teamorders afzweert omdat deze toch niet zullen worden opgevolgd, wil Mercedes deze ook schrappen. Dat verkondigde Niki Lauda, die na Maleisië al zijn onvrede liet blijken over de ontknoping op Sepang.

Teambaas Ross Brawn droeg Nico Rosberg op om genoegen te nemen met de vierde plaats achter teamgenoot Lewis Hamilton. Zoiets is voortaan uit den boze. Lauda: We hebben rond de tafel gezeten en besloten dat onze coureurs met onmiddellijke ingang vrij tegen elkaar mogen racen.

Red Bull Racing greep ook in op aandringen van Red Bull-baas Dietrich Mateschitz. We gaan geen stalorders meer uitvaardigen tegen het einde van de race. Echter, we verwachten wel dat de rijders handelen op basis van de informatie die ze van het team ontvangen.

Kortom, teamorders blijven bestaan maar worden niet meer zo uitgesproken. Zelf vind ondergetekende dat teamorders prima kunnen. Echter niet in de tweede race van het jaar. Wij van gppits.net zullen het nauwlettend volgen, hoe lang deze teams het denken vol te houden, zonder expliciete teamorders uit te vaardigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.