Giedo van der Garde heeft ook zijn derde race als Formule 1-coureur tot een goed einde gebracht. De Nederlandse coureur van het Caterham F1-team eindigde zondag in de Grand Prix van China als achttiende, nadat hij als 21e aan de race in Shanghai was begonnen.

Van der Garde beleefde op zachte banden opnieuw een goede start van de race. Meteen na het doven van de lichten wist hij drie posities te winnen. In het vervolg van de race over 56 ronden, waarin hij drie pitstops maakte, had de McGregor-coureur het echter moeilijk. Van der Garde daarover: De start was prima, daar lag het niet aan, maar de auto mist eenvoudigweg nog snelheid. We zitten wat dat betreft midden in een proces waar we doorheen moeten. De banden vormen voor mij het belangrijkste probleem. Ik heb nog steeds mega onderstuur. De afstelling van de auto sluit op dit moment niet optimaal aan bij mijn manier van rijden. Datzelfde euvel had ik aanvankelijk vorig jaar in de GP2-klasse en toen wisten we het om te draaien en had ik uiteindelijk een auto die deed wat ik wilde. Ik ga ervan uit dat ons dat nu ook gaat lukken, maar het is duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is. Nee, ik hou geen lekker gevoel aan deze race over. Ik had op meer gehoopt.

Voor de komende races zijn nieuwe onderdelen gepland.
Van der Garde: We wisten van tevoren dat de eerste races van het seizoen een kwestie van overleven zouden worden, dus daar moeten we nu niet over zeuren. Het is zoals het is. Echter, ik heb het volste vertrouwen in de toekomst. Met het hele team werken we er hard aan om de auto sneller te krijgen en dat gaat zeker lukken.

Van der Garde vestigde in China overigens een bijzonder record. Hij is de eerste Nederlandse F1-coureur die in zijn eerste drie races in de koningsklasse van de autosport steeds de finish wist te halen.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.