‘If you can’t beat them, join them’, zeggen de Britten zo mooi. Met dat cliche in het achterhoofd lijkt Mercedes tijd gewonnen te hebben, zo wordt althans geclaimd door het Italiaanse La Stampa.

Tijdens de kwalificatie in Turkije rukte Nico Rosberg op naar een prima derde plek, weliswaar nog achter de RedBulls, maar vóór McLaren. De opmerkelijke vooruitgang van Mercedes verbaasde teambaas Ross Brawn, zo wist hij gisteren te vertellen. Hij benadrukte dat het Duitse team namelijk niet veel heeft gewijzigd aan de wagen.

Maar La Stampa meent te weten dat er wel degelijk iets is gewijzigd. Want Mercedes zou in Turkije gebruik maken van een RedBull-achtige flexibele voorvleugel. Juist die vleugel, die volgens rivaliserende teams te ver door zou buigen maar volgens de FIA niet, zou Mercedes nu dus zomaar een halve seconde per ronde op kunnen leveren.

Ook Ferrari zou overigens op het punt staan om met een vergelijkbare vleugel op de proppen te komen. Het wachten lijkt nu dus op McLaren, nog niet zolang geleden de grootste tegenstander van de vleugel. Als Brits team zouden zij de uitdrukking ‘if you can’t beat them, join them’ toch zeker moeten kennen.