Frustraties nemen zo langzamerhand de overhand bij de door slechte prestaties geteisterde Timo Glock en Jarno Trulli. De Duitser, ondanks updates die hem 1,5 seconden op zouden moeten leveren, was hij gisteren tijdens de Turkse kwalificatie langzamer dan teamgenoot Jerome d’Ambrosio in de oude wagen.

Ik heb het idee dat we ieder weekend opnieuw moeten beginnen, somberde de Duitser na afloop. Ik denk dat we maar moeten stoppen met testen, dan kunnen we lekker gaan koffie drinken.

Ook bij concurrent Lotus loopt een gefrustreerde coureur rond. Jarno Trulli, de ervaren Italiaan, stond toch altijd bekend als één van de beste kwalificatie-rijders van het veld. Maar dit seizoen is hij tot dusverre op de zaterdagen steevast de langzaamste Lotus-piloot, iets wat hem zelfs naast ex-teammaat Fernando Alonso nooit overkomen is.

Maar in de traditie van de ware sportman zoekt de 36-jarige Trulli het probleem niet bij zichzelf: Nog nooit heb ik vier keer op rij problemen gekend in de kwalifcatie. Nu dus wel. Overigens bevestigde zijn team dat Trulli’s Lotus gisteren inderdaad problemen had met zijn DRS.