Er viel heel weinig te juichen voor het Oostenrijkse team in de openingsfase van ‘hun’ race. Sebastian Vettel viel al heel snel stil, terwijl Daniel Ricciardo na een verprutste start op P8 over de finish kroop.

Ricciardo kon in de laatste ronde nog wel de Force India van Nico Hülkenberg passeren, hetgeen de lach op het gezicht van de Aussie terugbracht. De RB10 is al niet sterk op de rechte stukken, maar bleek ook nog eens grip dan wel tractie te verliezen op de kerbs langs de baan.

Vettel had weer eens pech, maar plots kwam zijn ‘Suzie‘ weer te leven. Helaas voor de regerend kampioen kostte het wel een volledige ronde, voordat hij weer verder kon. Red Bull Racing haalde haar geplaagde kopman binnen, omdat men dan zonder straf onderdelen van de auto mag vervangen.

Horner lijkt nu ook schoon genoeg te hebben van de strapatsen van de Fransen.

Waar de Brit zich nog op de achtergrond hield, liet hij nu zijn boosheid merken. Al houdt de teambaas het gezamenlijke verleden in zijn achterhoofd in zijn kritiek op Renault.

We hebben veel successen gevierd met Renault in de vorm van races en titels. Maar de huidige situatie is onacceptabel.

Uiteindelijk zijn wij ook gewoon een klant van Renault, maar het is frustrerend dat hun motor niet van het gewenste niveau is., aldus Horner die herhaalde van Red Bull Racing een meerjarig contract heeft met leverancier Renault.

De Brit verwierp wederom de geruchten omtrent een eigenbouw-motor van Red Bull.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!