Niet alleen bandenfabrikant Michelin staat voor een nieuwe uitdaging, ook concurrent Bridgestone is die taak toegewezen.

Bridgestones motorsportdirecteur, Hiroshi Yasukawa: “Het is een nieuwe uitdaging dat Turkije toegevoegd is aan de F1-kalender. Het is een land met Europese en Aziatische roots en het bezit veel potentieel. In 1988 trok Bridgestone het land binnen om de markt te vergroten, onder de naam Brisa Bridgestone Sabanci. De mensen hier hebben een enorme behoefte aan 4×4 banden voor bussen e.d. Om die redenen zijn we blij dat er hier een GP wordt gehouden.”

Technisch directeur, Hisao Suganuma, over de Turkse GP: “Dit weekend wordt de Turkse GP een nieuwe en spannende uitdaging voor Bridgestone, maar ook voor onze concurrent omdat het de enige nieuwe GP is op de kalender. We hebben heel nauw samengewerkt met onze teams, gebruik gemaakt van simulaties om te weten te komen wat het nieuwe circuit van ons zal vergen. Sommige bochten zijn lang en smal, waardoor een zwaar gewicht op de banden rust voor een relatief lange tijd. We mogen dit weekend hoge temperaturen verwachten, met een baantemperatuur van 50�C of zelfs meer. Het circuit ziet er heel leuk uit, maar het wordt een harde strijd voor de banden. We zullen uit onze collectie medium tot harde banden gaan gebruiken.”

Welke bandenleverancier als winnaar uit de strijd komt, in Turkije, weten we zondag omstreeks half vier.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!