Dit weekend doen de F1-teams een nieuw circuit aan, en dat vergt ook voor de bandenleveranciers de nodige inspanningen om op een onbekend terrein een zo goed mogelijke band te maken. Het is niet meer dan normaal dat je onzeker bent over nieuwe dingen, maar juist op dat moment gaan we met veel moed de strijd aan, vertelde een woordvoerder van Michelin over de Turkse GP.

Directeur bij Michelin, Pierre Dupasquier, bevestigde die woorden: “We gaan ons uiterste best doen.” Michelin heeft zich op alles voorbereid. “We nemen altijd banden mee waarvan we zeker weten dat ze het volhouden, wanneer we op onbekend terrein komen. Het wordt zeker in ieder geval een zwaar weekend, want het belooft heet te worden in de Turkije.”

De Franse bandenfabrikant kan zich na het fiasco in Indianapolis zeker geen fouten meer permitteren. Ze doen er best aan om een goede band te leveren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!