de onthulling van de 2015 auto van Scudería Toro Rosso door Carlos Sainz en Max Verstappen

De meeste formule 1 teams onthullen tussen nu en drie weken hun auto voor dit seizoen. Dat is logisch, want over drie weken, op 22 februari, starten de eerste testsessies op het circuit van Catalonië te Barcelona. Tot dan houden alle teams de resultaten van hun werk tot nu toe angstvallig geheim. Logisch, want je wilt de concurrentie niet op ideeën brengen.

Hier een overzicht van de te verwachten en reeds bevestigde launch events;

03-02-2016 Renault: Renault houdt woensdag te Parijs een bijeenkomst om hun rentree in Formule 1 kracht bij te zetten. Dan worden naar verwachting ook de rijders voor het nieuwe seizoen bevestigd. Er zijn betrouwbare bronnen die beweren dan Pastor Maldonado zal worden vervangen door Kevin Magnussen. De andere rijders die gepresenteerd wordt is Jolyon Palmer. Het is nog onduidelijk of Renault woensdag al de hele auto, of alleen het nieuwe kleurenschema zal presenteren.

17-02-2016 Red Bull: Red Bull Racing zal op de zeventiende het nieuwe kleurenschema (livery) van de auto’s introduceren. Die zou best revolutionair anders kunnen worden nu Tag Heuer de naamgever is van de motoren en Infiniti geen deel meer uitmaakt van de Red Bull familie. De definitieve auto wordt onthult in de pitlane voorafgaand aan de eerste test om 8:00 uur op maandag 22 februari aanstaande.

19-02-2016 Ferrari: Volgens de Italiaanse pers zal Ferrari op vrijdag 19 februari een groots online event houden ter introductie van de (nog naamloze) 2016 auto.

21-02-2016 McLaren: Zondag 21 februari onthult het team uit Woking (UK) de MP4-31. De onthulling zal online plaatsvinden.

22-02-2016 Mercedes (W07), Haas, Manor en Williams worden verwacht hun auto eenvoudigweg voorafgaand aan de start van de eerste testsessies op Barcelona te onthullen in de pitstraat.

Van Sauber weten we, dat de onthulling in ieder geval ná de eerste testdagen zal plaatsvinden, omdat Sauber niet op tijd klaar is met de C35 voor die testdagen. Zij zullen hun nieuwe auto eerst op de tweede sessie inzetten, die wordt gehouden van 1 tot en met 4 maart. Verwacht wordt dat ze vlak voor aanvang een launch event zullen houden.

Force India en Scuderia Toro Rosso zijn de enige teams waar nog niet van bekend is hoe en wanneer ze de introductie van de nieuwe auto’s organiseren. Manor is het enige team dat nog niet heeft laten weten welke rijders een plek krijgen in het team voor 2016.

Praat hier mee over je verwachtingen voor het komende seizoen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!