Sahara Force India heeft bekend gemaakt dat de zestienjarige Nikita Mazepin is aangesteld als ontwikkelingsrijder. Het zal gaan om een lange termijn samenwerking tussen de Russische coureur en het team. Mazepin zal tijdens het 2016 seizoen regelmatig deelnemen aan simulator sessies van Force India, en daarnaast zal hij aanwezig zijn bij verschillende Formule 1 races.

Nikita Mazepin maakt in 2014 indruk in de karts door tweede te worden in het CIK-FIA World Championship. In 2015 promoveerde hij naar het Formule Renault 2.0 kampioenschap en pakte daar éénmaal een podiumplek. Voor 2016 zal Mazepin naast zijn werkzaamheden voor Force India ook in actie komen in de Formula 3 Euro Series voor het Hi-Tech Racing team.

Het is een fantastisch gevoel om deel uit te maken van het Sahara Force India team. Het is de grootste stap in mijn carrière en ik wil Vijay Mallya en het hele team bedanken voor deze kans. Mijn doel is om in de toekomst te racen in de Formule 1 en de bekendmaking van vandaag brengt me weer wat dichterbij dat doel. Aldus Mazepin.

Het leven van een Formule 1 ontwikkelingsrijder gaat niet per definitie over het besturen van een Formule 1 bolide. Zo hadden Alex Lynn en Susie Wolff beide de eer om voor Williams de rol te vervullen, maar kwamen daarbij slechts in actie tijdens een verdwaalde vrijdagochtend of een young driver test. Carmen Jorda (Lotus) vervulde vooral een PR- en simulator rol. Aan rijden in de Lotus E23 kwam ze tot op heden nog niet toe.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!