BarrichelloVertrekt hij nu, of vertrekt hij nu niet? Dat is de vraag die iedereen zich bij Ferrari stelt. De hardnekkige geruchten over een vertrek van Rubens Barrichello naar BAR blijven maar komen. De Braziliaan heeft er genoeg van, Jean Todt wil hem niks in de weg leggen en een mogelijke opvolger geloofd niet dat hij naar Ferrari zal trekken. Drie mensen, drie meningen.

Laten we beginnen met de man waar alles omdraait, Rubens Barrichello. Hij is niet te spreken over Nelson Piquet’s opmerking dat Barrichello een contract van twee jaar had getekend bij BAR. Volgens de Braziliaan zorgde die voor veel onrust binnen het Ferrari team.

“Dit verhaal zorgt voor problemen binnen het team. Veel van de mecaniciens en ingenieurs, die net als familie voor me zijn, vragen me: is het waar dat je vertrekt? Waarom? Wat is er gebeurt?”

“Dit zijn dingen die niet helpen tijdens een race. Als ik iets moet zeggen over mijn toekomst dan doe ik dat wanneer de tijd rijp is. Momenteel hoor ik er liever niets over.”

“Waarom moest Piquet met dit verhaal afkomen? Zou hij niet beter zijn zoon volgen in de GP2, die het trouwens niet goed lijkt te doen.”

Mocht Barrichello willen vertrekken dan zal Ferrari hem gewoon laten gaan. Volgens Jean Todt heeft het geen nut om de sfeer binnen het team te verpesten door politieke spelletjes. De twee hebben binnenkort een gesprek om alles op te helderen.

“Als Rubens me verteld dat hij ergens anders gelukkiger zal zijn, dan wil ik hem gelukkig maken. Binnen een paar dagen weten we meer.”

“Ik geef prioriteit aan dingen die ons doen winnen, niet aan spanning en druk.”

Mocht Barrichello vertrekken staat er een mogelijke vervanger klaar, al wil Felipe Massa dat niet gezegd hebben. Nochtans heeft Peter Sauber al laten weten dat hij er niet in geslaagd is om Felipe bij het team te houden in 2006. Volgens de Zwitserse teambaas heeft hij al getekend bij een ander team. Iets wat de jonge Braziliaan ontkent.

“Het is nog te vroeg om dat te zeggen, en ik ben een beetje verbaasd dat Peter daarmee afkomt want ik ben nog steeds in gesprek met BMW.”

Ondanks dat zou Massa graag naar Ferrari trekken.

“Elke rijder wil voor Ferrari rijden. Als ik de mogelijkheid had zou het fantastisch zijn, maar zoals ik zei er is nog niets getekend.”

“Als Rubens vertrekt betekend dat niet dat ik de vervanging moet zijn. Momenteel ligt alles open.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter