Robert Doornbos zal morgen de Grand Prix van China vanaf de 10e startrij starten. Onderstuur in de lange rechter doordraaier (Turn 13) voor het rechte stuk achterop het circuit zorgde ervoor dat Doornbos veel topsnelheid en daardoor zijn kansen op een goede rondetijd verloor.Met een tijd van 1:39.460 start Doornbos morgen als 20e.

F1 Robert Doornbos  Op de baan waar Doornbos vorig jaar zijn Formule 1 debuut maakte als testrijder in dienst van Jordan Grand Prix, eindigde de Nederlander de derde vrije training vanmorgen als 18e voor zijn teamgenoot Christijan Albers en een door pech getroffen Christian Klien. In de afsluitende vrije training op het hypermoderne circuit nabij Shanghai deelden de Minardi-coureurs de laatste vier posities opvallend genoeg met de Saubers.

Doornbos:  ” Een rare kwalificatie. Mijn wagen voelde best goed aan, ik kon flink pushen in de eerste en tweede sector, maar kwam onverwacht met onderstuur het lange rechte stuk op achterop het circuit. Doordat ik bijna 10 km/u aan topsnelheid miste verloor ik enorm veel tijd. Balen, want ik had me ruim voor mijn teamgenoot en Monteiro kunnen plaatsen. Voor morgen ziet het er in ieder geval positiever uit. We hebben veel benzine aan boord en kunnen dus een lange eerste stint rijden om naar voren te komen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter