Olav Mol, Formule 1-verslaggever sinds 1992, heeft vandaag de Theo Koomen Award gekregen voor zijn commentaar bij de overwining van Max Verstappen in Spanje op 15 mei van dit jaar. Olav Mol sprak de onsterfelijke woorden: Yo hey, Yo ho, yo fuckin’ ho!

Mol was zeer geëmotioneerd in zijn commentaar bij de finish van de toen achttienjarige Nederlander Max Verstappen, die de eerste Nederlander aller tijden was om een grand prix te winnen. Hij zei onder andere: Oh jongens, dat ik dit als commentator nog mag meemaken! jarenlang zit je te hopen en te wachten en dan ineens….

In 2014 won Jack van Gelder de Award voor zijn commentaar bij de strafschop van Klaas-Jan Huntelaar: Daar gaat Robben zelf. Robben op de achterlijn. Robben, Robben….en dat is een penalty. Ja, dat is een penalty.” Collega Ronald van der Geer breekt in: “Nee, hij geeft hem niet.” Het antwoord volgt meteen: “Natuurlijk geeft hij een penalty, Ronald van der Geer. Zeker weten!

Vorig jaar won Gio Lippens de prijs voor zijn commentaar bij een grote valpartij tijdens de Tour de France, waarbij de gele truidrager fabian Cancellara en ook Tom Dumoulin ten val kwamen.

Olav Mol kreeg de prijs uitgereikt tijdens de uitzending van Grand Cafe Kranenbarg op Radio 2 uit handen van Gio Lippens.