Scuderia Toro Rosso heeft bevestigd dat Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne ook in 2013 de “junior Red Bulls” zullen besturen. Ricciardo debuteerde halverwege 2012 bij HRT en scoorde tot nu toe negen punten. Vergne is bezig aan zijn eerste jaargang in de Formule 1 en verzamelde reeds twaalf punten.

Teambaas Franz Tost legt uit: Beide coureurs hebben dit jaar goed werk geleverd. Daniel voegde zich bij ons met een paar Grands Prix onder zijn riem en zijn ervaring en feedback kwamen vooral van pas in de periode dat Jean-Eric moest wennen aan de Formule 1. Sinds de zomerstop scoren ze allebei meer punten en iedereen binnen het team is onder de indruk van hun volwassenheid in het overleg met onze technici en hun vakmanschap op de baan. Wij gaan de komende maanden ons best doen om een auto voor 2013 te ontwikkelen waarin zij hun talent meer kunnen demonstreren.

In een korte reactie laat Ricciardo weten verheugd te zijn nog een jaar met Red Bull en Toro Rosso door te kunnen gaan: Het huidige seizoen verloopt niet zonder moeilijkheden, maar de samenwerking met Red Bull en Toro Rosso is desondanks erg goed en ik ben dus heel blij dat we nog een jaar met elkaar door gaan.

Ook Vergne geeft aan dankbaar te zijn aan Toro Rosso en Red Bull voor al het vertrouwen en alle steun, terwijl ook hij benadrukt dit jaar veel geleerd te hebben. Dit is voor mij als rookie een moeilijk seizoen geweest, maar ik heb veel geleerd dankzij de steun van het team.

Leave a Reply

Your email address will not be published.