Sebastian Vettel domineerde in de recente vier races. De huidige wereldkampioen haalde daarmee een score van 100%, maar die dominantie kan volgens sportief directeur Sam Michael van McLaren snel voorbij zijn.

Sam Michael, die eerder zei dat McLaren niet meer om het constructeurskampioenschap kan meedoen, schrijft de dominantie van Vettel en Red Bull toe aan het circuit waarop gereden wordt.

Red Bull heeft kunnen profiteren van enkele belangrijke updates, maar Michael acht dat de snelheid van de huidige koplopers bij de teams en de coureurs sterk afhankelijk is van het soort circuit: De snelheid en prestatie kan afhankelijk van het circuit snel met enkele tienden van een seconde verschillen. Misschien heb je twee of drie tienden van een seconde voordeel tijdens de kwalificatie, waardoor je op de eerste startrij kan vertrekken en een betere kans maakt tijdens de race.

En als je dan vooraan rijdt in het schone lucht, stapelen de voordelen zich op. Er zijn geen favoriete circuits meer. Je weet pas of je competitief bent wanneer je op het circuit rijdt., aldus Sam Michael.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *