Het is nu eindelijk officieel bevestigd door Sauber, dat de Duitser Nico Hülkenberg volgend jaar voor de Zwitserse renstal rijdt. Na weken van hardnekkige geruchten over een overstap van Nico Hülkenberg naar Sauber, zijn ze waarheid geworden. De 25-jarige Duitser verlaat aan het eind van dit seizoen zijn huidige werknemer Force India.

Nico Hülkenberg is vanzelfsprekend verheugd over de overeenkomst en kijkt uit naar de nieuwe uitdagingen die hem te wachten staan: Sauber is een hoog aangeschreven team en bovendien erg sterk. In het verleden heeft Sauber al aangetoond dat het met jonge coureurs fraaie prestaties kan leveren. Ik zou mezelf graag bij dat rijtje coureurs voegen.

Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn geeft aan dat het team haar oog al een tijdje op Hülkenberg had laten vallen. We houden hem al een tijdje in de gaten. Zijn prestaties zijn altijd zeer overtuigend geweest. Dat was in de GP2 al zo en dat is niet veranderd sinds hij in de Formule 1 rijdt. Zijn pole position tijdens de Braziliaanse Grand Prix van 2010 toont aan dat hij iemand is die zijn kansen grijpt als die zich voordoen. Ik ben er van overtuigd dat er een vruchtbare samenwerking zal onstaan en dat Nico prima in ons team past.

Wat dit betekent voor Kamui Kobayashi, zal in de komende weken snel duidelijk worden. Het is een publiek geheim dat reserverijder Esteban Gutiérrez zich warm loopt in de wachtkamer en dat het eveneens Mexicaans Telmex een belangrijke sponsor is.