Heikki Kovalainen schijnt in onduidelijkheid te verkeren over zijn toekomst. De coureur wacht namelijk op antwoord van zijn teambaas Tony Fernandes, die moet beslissen of hij volgend jaar een extra pay driver in dienst wil nemen of dat hij Kovalainen wil blijven betalen om voor Caterham te rijden.

Zoals eerder gemeld, zal Caterham zich tot het aantrekken van twee paydrivers gedwongen zien als gevolg van het verliezen van de tiende plaats in het lucratieve constructeurskampioenschap. Het team zag zich verslagen door Marussia, want Timo Glock behaalde een twaalfde plaats tijdens de Grand Prix van Singapore.

Kovalainen maakt al sinds 2010 deel uit van het team van Fernandes en krijgt daarvoor betaald, maar loopt het gevaar zijn plekje bij het team te verliezen.

Om hoeveel geld het gaat, is onduidelijk, maar het accepteren van een betalende coureur zou het verlies in ieder geval [deels] kunnen goedmaken, terwijl Kovalainen het team juist geld kost.

In gesprek met Autosport deelt Kovalainen dan ook mede dat ook hij nog niet weet wat er gaat gebeuren en dat hij niets anders kan doen dan afwachten welke koers Fernandes besluit te varen: Ik wacht op wat Tony besluit te doen. Hij heef verschillende opties en is er nog niet uit wat het beste is. Het feit is echter dat ik salaris ontvang van Caterham en geen sponsors meebreng, maar ik weet niet of geld de bepalende factor in dit verhaal is of niet., geeft Kovalainen aan.

De Fin benadrukt echter wel dat hij zegt zich geen zorgen te maken dat hij, als hij zijn plekje bij Caterham verliest, zonder Formule 1-stoeltje komt te zitten: Ik maak me daar niet echt druk om, maar op het moment concentreer ik me er ook vooral op mijn werk gewoon zo goed mogelijk te doen en Caterham verder vooruit te helpen.

Wat vinden jullie dat Tony Fernandes zou moeten doen? Heikki handhaven of twee betalende coureurs inzetten? En wie zouden dat kunnen/moeten zijn? Meld je gratis aan op onze <a href="Meld je gratis aan op onze forum en discussieer mee!” title=”forum”>forum en discussieer mee!