De Formule 1 heeft vanaf 2013 een tweede Grand Prix in de VS wat zal worden verreden in de staat New Jersey, zo bevestigde de gouverneur van de staat vandaag. Volgend seizoen reist het Formule 1-circus al af naar Texas voor een race en over twee jaar zullen de coureurs ook door de straten langs de Hudson-rivier racen.

De Grand Prix zal plaatshebben op een 5,1 kilometer lang stratencircuit langs de Hudson. Verder gaan de coureurs door West New York, New Jersey en Weehawken. Ik ben blij dat New Jersey vanaf 2013 de Formule 1 mag verwelkomen, vertelde gouverneur Chris Christie. Hiermee brengen we één van ‘s werelds populairste en spannendste sporten naar onze eigen achtertuin

De laatste keer dat de Verenigde Staten twee GP’s hadden, was in 1984.

Toen ging het om de GP van Detroit, zo genoemd omdat de GP van de VS al in werd verreden. De winnaar in Detroit heette Nelson Piquet (sr.), waar in Dallas (Texas) Keke Rosberg het hoogste trede van het podium mocht beklimmen.

Het gaat om een tienjarige deal dat de organisatie heeft getekend met het FOM en Bernie Ecclestone. Het circuit zal worden ontworpen door Herman Tilke, de “vaste” architect van de Formule 1. De promotie van het evenement zal worden overgelaten aan Howard Augustine Wheeler die ook al de promotie voor NASCAR doet.