Komend weekend zal de eerste Grand Prix van India op het Buddh International Circuit verreden worden. Thuisrijder Narain Karthikeyan kijkt alvast met veel verlangen uit naar deze race. De voorbije maanden was er nog onzekerheid over het dooregaan van de GP wegens het al dan niet afgeraken van het circuit, het tijdig verstrekken van de visa en de dreigende belastingperikelen, maar dat lijkt nu allemaal in orde te zijn.

Men zal zich de ogen uitkijken, daar is geen twijfel over, aldus Karthikeyan. Er zullen nogal wat zaken zijn waarin men positief verrast zal zijn. Het zal een interessante race worden en meer dan 90% van de mensen zal er zeker van houden. Ze hebben zowat de beste bochten van elders genomen en hier in één circuit aangelegd.

Met die 90% overdrijft Karthikeyan het niet, aangezien het land nu al F1 gek is. Na de Greater Noida Area wil nu ook Mumbai wel ‘n F1-circuit. Er is ‘n consortium opgericht dat de mogelijkheid voor de bouw van ‘n F1-circuit wil onderzoeken. In eerste instantie moet men een locatie vinden waar een circuit gebouwd kan worden. Het consortium zal daarnaast samenwerken met de FIA zodat de eventuele ontwikkeling voldoet aan alle vereisten die gesteld worden door de organisatie.