Bernie Ecclestone heeft officieel bevestig dat er volgend seizoen geen Indiase GP op de kalender zal staan.

Het afscheid zal niet definitief zijn, want in 2015 wil Ecclestone opnieuw naar het Buddh International Circuit. Eerder zei Ecclestone dat er politieke problemen ten grondslag lagen aan het voorlopig schrappen van de GP. Nu blijkt dat het voornamelijk de Indiase belastingdienst het probleem te zijn. Racepromotor Yaypee Sports bestempelde de belastingeisen in de Indiase Telegraph toch als boosdoener. Aldus Askari Zaidi, vice-president bij Yaypee: FOM is extreem ongelukkig met de manier waarop onze overheid de Formule 1 benadert. Ze krijgen overal ter wereld belastingvoordelen, behalve in India.

Bernie ontkent dat verhaal niet, maar zei ook dat er meerdere zaken spelen. Zo zou de baas van de F1 gebukt gaan onder druk om de kalender niet verder uit te breiden en dat hij daardoor wel moest snoeien.

Ecclestone geeft uitleg tegenover het persbureau IANS: Toen we ons vijfjarig contract met Jaypee ondertekenden was het de bedoeling om in de eerste seizoenshelft naar India te trekken. In eerste instantie gingen we daarmee akkoord, maar het lijkt er nu toch op dat we de race begin 2015 zullen houden. Daardoor zou de race van 2015 te kort volgen op die van volgend seizoen. Daarom hebben we besloten om volgend jaar de GP van India te schrappen van de kalender.

Met het wegvallen van India volgend seizoen moet er nog slechts één wedstrijd plaats maken op de kalender. Zuid-Korea ligt het meest voor de hand, daar de Koreanen al na de eerste editie al geldproblemen hadden en overige moeilijkheden op het gebied van vastgoedontwikkeling rond het circuitterrein.