Sinds de aankondigingen van Fernando Alonso en Carlos Sainz draait silly season in de Formule 1 op volle toeren. Verwacht wordt dat er snel meer aankondigingen volgen.

Zo liet Sergio Perez gisteren aan Mexicaanse media weten dat zijn clausule om contractverlenging voor volgend jaar bij Force India ongedaan te maken bijna verloopt. Volgens Perez is de kans groot dat hij bij Force India blijft. Volgens Perez gebeuren er sinds de overname van de familie Stroll mooie dingen bij het team en is het een zeer interessante optie voor 2019. Aangenomen wordt dat ook Lance Stroll naar het team van zijn vader vertrekt.

Dit betekent dat Esteban Ocon plaats moet maken, het Mercedes talent zou in onderhandeling zijn met McLaren. Volgens Duitse media heeft Mercedes geen bezwaar om de Fransman bij McLaren te stallen.

Bij McLaren zou Stoffel Vandoorne plaats moeten maken. Volgens geruchten zou hij nog in gesprek zijn met Sauber. Bij Sauber lijkt Charles Leclerc te blijven omdat Kimi Raikkonen zeer waarschijnlijk een eenjarige contractverlenging krijgt bij Ferrari.

Het is ook zeer waarschijnlijk dat Pierre Gasly de teamgenoot van Max Verstappen wordt bij Red Bull. Lando Noris zou dan mogelijk naar Toro Rosso vertrekken. Nu McLaren voor Ocon kiest zou een overgang van Norris de overstap van Toro Rosso ontwerper James Key naar McLaren kunnen bespoedigen.
Norris lijkt te weinig indruk gemaakt hebben in Formule 2 waar hij dit jaar pas één race won. In de andere kampioenschappen waarin Norris reed was hij dominant.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter