Vooruitblik Magny-Cours / Frankrijk

Komend weekend zullen de teams van de Nissan World Series in actie komen op het circuit van Magny-Cours in Frankrijk. Dankzij dat er in ��n weekend 34 punten te verdienen zijn kunnen naast Monteiro maar liefst zeven andere piloten als leider in het kampioenschap terugkomen uit Nevers.
De naaste belagers zijn Kovalainen, die eindelijk zijn supervorm lijkt gevonden te hebben, en Bernoldi, de ex-Arrows piloot die na zijn minder presteren in Zolder terug orde op zaken zal willen stellen.

Naast d� favorieten zullen de vier Franse piloten die aan de start komen hard toegejuicht worden en wie weet kunnen ze voor een verrassing zorgen?! De belangrijkste kleppers zijn Gommendy en Jouanny maar ook Ravier of Andre kunnen voor een verassing zorgen als ze het thuisvoordeel goed kunnen uitspelen.

Het voordeel van de Nissan World Series is dat in principe iedereen kan winnen, maar nu toch vooral Gommendy, gesterkt door zijn derde plaats in Zolder �n doordat de fabriek van zijn Saulnier-team op een kleine 200 meter van het circuit ligt.

“Magny-Cours is Frankrijk en ik heb al meermaals op dit circuit geraced zoals Fukuda en Monteiro. Maar Kovalainen en Karthikeyan weten ook wel hoe ze in Magny-Cours moeten rijden met de Dallara-Nissan. Desondanks rij ik voor de overwinning.”

Vorige week kon Gommendy niet veel rijden doordat zijn motor in brand vloog. Serge Saulnier zegt alvast hoopvol:

“Als alles goed gaat en heel blijft dan moeten we kunnen winnen op Magny-Cours.”

Circuitdetails:
Lengte: 4,411 Km
Breedte circuit: 10,4 a 18 m
Record: Juan Pablo Montoya � Williams BMW 1�11.985

Legende foto’s
Foto 1: Tristan Gommendy 3e plaats Zolder

16/5/04 review qualificatie Zolder
17/5/04 review race 3 Zolder
17/5/04 review race 4 Zolder
18/5/04 puntenverdeling
19/5/04 Tomas Kostka vervangt Olivier Pla bij RC Motorsport
analyse tijden & prestaties Magny-Cours

De stand van het kampioenschap is terug te vinden op onderstaande link:
Stand kampioenschap Nissan World Series na race 4

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter