Alweer was Kovalainen de snelste tijdens de kwalificatie in Valencia. Niet enkel in de eerste sessie was hij de snelste maar ook in de tweede sessie hield hij iedereen achter zich.
De eerste sessie werd snel stilgelegd nadat Didier Andre, die olie verloor, crashte. Na de herstart bleven alle toppers in de pitboxen tot de laatste paar minuten om dan een laatste poging te ondernemen. Kovalainen reed als eerste terug op het circuit. Adrian Valles en Juan Cruz Alvarez spinden in deze laatste minuten waardoor de teams en rijders gefrustreerd raakten. Onder een gele vlag mag je nu eenmaal geen snelle ronde afleggen. Kovalainen zei:

“De eerste kwalificatie was een beetje rommelig. De wind was ook sterker en be�nvloedde de wagen. Op het einde moest ik twee snelle ronden onderbreken door de gele vlaggen maar dat was hetzelfde voor iedereen.”

Tiago Montreiro, de tweede in de stand van het kampioenschap op drie punten van leider Kovalainen, omschreef de sessie in twee woorden:

“Russische roulette !”

Resultaat kwalificatie 1 / Startopstelling race 1

Resultaat kwalificatie 2 / Startopstelling race 2

De stand van het kampioenschap is terug te vinden op onderstaande link:
Stand kampioenschap Nissan World Series na race 6

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter