Komt er opnieuw een tweede Grand Prix in de Verenigde Staten? Die vraag gaat sinds dit weekend als een lopend vuurtje door de paddock. Veel teambazen vinden dat dat moet kunnen,  zij staan achter het voorstel dat er een tweede USA Grand Prix zou komen op de westkust.

“Ik denk dat het onze interesse zou kunnen opwekken,” verteld McLaren-Baas Ron Dennis. “Iedereen weet dat ik meer wil racen en veel minder wil testen,”

voegde BAR-hoofdman David Richards daar aan toe.

Ook Minardi-baas Paul Stoddart ziet dat zitten, alleen wil de Australi�r geen 18 races of meer zien. Volgens Tony Purnell, baas van Jaguar, zou het zeker kunnen doorgaan.

De organisator zou Long Beach worden. De CART-serie (ook wel de Amerikaanse Formule 1 genoemd) heeft het circuit al op zijn kalender staan, en ook de Formule 1 kent het circuit goed. Het is wel intussen al sinds de jaren ‘80 geleden dat Long Beach een Formule 1-wagen heeft gezien.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter