Als opwarmer naar het komend weekend toe in Magny-Cours frissen we deze week de feiten van vorige race even terug op en kijken we vooruit naar het komend weekend.

Zondag 25 april �04 � Race 1 (race 3 van het kampioenschap)

Circuit: 3,977 Km � Race 18 ronden
Het was stralend warm weer op het Limburgse circuit van Zolder. Op een bepaald moment kon je over de koppen lopen, in totaal waren er 39.000 mensen getuige van een geslaagd racedag met tal van nevenactiviteiten naast de World Series.

Monteiro mocht vanop de pole vertrekken, de eerste positie heeft hij de gehele race niet afgestaan. Ronde na ronde reed hij weg van de anderen. Op een bepaald moment zat hij zelfs 10 seconden voor op de tweede man, Enrique Bernoldi maar die had zijn handen vol om Karthikeyan achter zich te houden. Ondertussen had Kovalainen vanop de tweede plaats een vreselijk slechte start en viel hij terug naar de zesde plaats. Na een prachtige, maar moeilijk inhaalrace was hij terecht gekomen op de vierde plaats. In een laatste �wanhoopspoging� in de voorlaatste ronde ging Kovalainen te diep in de kanaalbocht en schoof hij langs Karthikeyan door de grindbak in. Gelukkig voor de Fin kon hij er nog uit geraken en had hij reeds een grote voorsprong op Jouanny, dus kon hij nog als vierde over de streep komen. Na de race vertelde Kovalainen hoe moeilijk het was om in te halen

“Er is maar ��n ideale lijn, als je daar vanaf wijkt dan heb je compleet geen grip meer.”

Legende foto’s:
Foto 1: Monteiro
Foto 2: Podium: Monteiro – Bernoldi – Karthikeyan
(op foto Bernoldi – Monteiro – Karthikeyan)

16/5/04 review qualificatie Zolder
straks review race 4 Zolder

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter