Jean-Christophe Ravier wint overtuigend race 1 in Valencia

De Fransman Jean-Christophe Ravier reed een perfecte race van begin tot einde en behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen. Hij mocht vanop de tweede plaats starten maar verprutste zijn start een beetje, hij viel ��n plaats terug.
Aan het einde van de eerste ronde haalde hij Karthikeyan terug in de laatste bocht en in ronde vijf wist hij de kampioenschapsleider Kovalainen te verschalken. Op het einde van de race had Ravier zelfs ruim 12 seconden voorsprong op Kovalainen.

“Het was een ongelooflijke race voor mij. Mijn wagen was perfect van start tot finish en het inhaalmaneuver op Keikki was redelijk gemakkelijk.”

Na een fantastisch gevecht werd de Spanjaard Porteiro derde. Karthikeyan was ondertussen op de sukkel met zijn wagen, kon niet volgas gaan op de rechte stukken. Tot overmaat van ramp werd hij door Alvarez van de baan geramd, Alvarez zijn actie wordt nog onderzocht.

Resultaat race 1

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter