Tomas Kostka vervangt Olivier Pla bij RC Motorsport

RC Motorsport meld dat de rijders die uitkomen tijdens de komende wedstrijd in Magny-Cours Narain Karthikeyan en nieuwkomer Tomas Kostka zullen zijn. De 19 jarige Czech is allesinds dolgelukkig over zijn nieuwe werkgever. Interessant om te weten is dat Karthikeyan vijfde staat in het kampioenschap en in Zolder op het podium stond. Zijn, ex-teamgenoot, Pla die nu zijn ‘thuiswedsrijd’ zal moeten missen in het Franse Magny-Cours deed in Zolder niet beter dan twee zevende plaatsen. In het klassement staat hij op de tiende plaats met 10 punten t.o.v. 24 voor Karthikeyan. Wat ook zeker meespeelde in de beslissing van RC Motorsport is dat Pla in de races meer dan ��n seconde moest toegeven op Karthikeyan.
Kostka is allesinds al bevestigd voor de komende vijf raceweekends, de laatste twee in Valencia en Zhuhai moeten nog besproken worden en zijn deels afhankelijk van de resultaten en deels van extra sponsorgeld. Vorige woensdag, 12 mei, reed Kostka voor de eerste maal met de Dallara-Nissan in Magny-Cours. Zijn volgende kans zal nu donderdag zijn tijdens de algemene vrije testsessie op het circuit van Magny-Cours v��r het race-weekend.

[u]Biografie:[/u]
Geboren op 27 augustus 1984<img src="http://users.skynet.be/Bjorn.Sarrau/Zolder%2004-04-25%20NISSAN/Kostka_photo.jpg" align="right">

2004 Duits F3 Recaro cup in Hockenheim:
2 poles en 2x tweede plaats
Euro 3000-serie race 1 in Brno

2003 Duits F3 Recaro cup: 8ste algemeen.
Beste finish: 3de Ostersleben Motopark

2002 Formule Ford-seizoen (vanaf deel 2)
Eerste test in een F3 Dallara

2001 Afgestudeerd op Jiri Micanek race-school
Ford Puma Cup
won zijn eerste race ��n maand later 

Legende foto’s:
Foto 1: Olivier Pla
Foto 2: Tomas Kostka

16/5/04 review qualificatie Zolder
17/5/04 review race 3 Zolder
17/5/04 review race 4 Zolder
18/5/04 puntenverdeling
morgen vooruitblik favorieten

De stand van het kampioenschap is terug te vinden op onderstaande link:
Stand kampioenschap Nissan World Series na race 4

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter