Aan het eind van de maand verlaat een grote naam de sport. Mercedes Sport-baas Norbert Haug wordt na meer dan twintig jaar in zijn functie door zijn team voor een laatste keer uitgezwaaid. Het contract van de zestigjarige Duitser loopt af, en volgens een statement is er in gezamenlijk overleg besloten deze niet meer te verlengen. Een reden wordt niet gegeven.

Haug speelde als topman van de sportafdeling van Mercedes een grote rol in de terugkeer van de Duitse fabrikant in de Formule 1, toen hij in 1993 een overeenkomst aanging met het team van Peter Sauber. Nadat de samenwerking tussen het topteam van McLaren en Peugeot stuk liep, stapte Mercedes over naar McLaren, waar Haug grote successen vierde met wereldtitels voor Mika Hakkinen en Lewis Hamilton.

Inmiddels rijdt Mercedes alweer drie jaar rond als zelfstandig constructeur, echter zonder veel succes. Mogelijk moet Haug hiervoor de prijs betalen. Het zou een bittere pil zijn, want onder Haug’s leiding behaalden door Mercedes aangedreven Formule 1-wagens, in de loop der jaren 87 Grand Prix-zeges en 6 wereldtitels.

Leave a Reply

Your email address will not be published.