Als er het afgelopen silly season over één team veel gesproken is dan is het wel Toro Rosso. De line-up van het zusterteam van wereldkampioen Red Bull was een gewild onderwerp van gesprek.

Het waren niet alleen de media die speculeerden, maar ook de nodige uitspraken van Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko deden de druk op de twee huidige rijders, Sebastien Buemi en Jaime Alguersuari, toenemen. Het leek slechts een kwestie van tijd voordat Daniel Ricciardo of Jean-Eric Vergne, de twee grote Red Bull-talenten, in de wagen zou mogen plaatsnemen.

Maar de laatste geruchten wijzen dan toch een andere kant op: de verwachting is dat Buemi en Alguersuari nog een jaartje mogen blijven. Binnen een week of twee moet het rond zijn, zegt Buemi in de Zwitserse krant Le Temps. Ik heb er vertrouwen in en bereid me normaal voor op 2012, hoewel ik nog niets zeker weet.

De Zwitser klaagt niet over de onzekerheid. Zo zit Formule 1 in elkaar en daar moet je mee leren leven. Als je er eenmaal zit moet je met de constante druk om kunnen gaan.

Toch liggen de ambities van Buemi nog altijd hoger dan een plek in de middenmoot bij STR. Voorlopig richt ik me op Toro Rosso, maar daarna wil ik graag naar een team waarmee ik vooraan kan vechten. Ik heb het geluk dat ik deel uitmaak van Red Bull, dat ook het team van de wereldkampioen bezit. Daardoor liggen er mogelijkheden om verder te groeien.

Sebastian Buemi eindigde het afgelopen seizoen op de 15e plek in het wereldkampioenschap met 15 punten. Teamgenoot Alguersuari stond één plaatsje hoger met 26 punten.