De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport schrijft dat de slechte seizoenstart van Ferrari ook gevolgen gaat hebben voor ontwerper Nikolas Tombazis. Eerder deze week trok technisch directeur Aldo Costa al zijn conclusies uit de tegenvallende prestaties en stapte per direct op.

Na zes races staat Fernando Alonso [beste Ferrari-coureur in het klassement] al 74 punten achter op Sebastian Vettel. De Spanjaard is daardoor al bijna kansloos voor de titel. Bovendien is de Ferrari momenteel geen partij voor de Red Bull en de McLaren.

Costa heeft daarop de verantwoordelijk naar zich toegetrokken en conclusies verbonden aan het falende team. De functie van Costa wordt overgenomen door de van McLaren overgekomen Pat Fry. Hij overziet de ontwikkeling van het chassis. De productie kant wordt geleid door Corrado Lanzone en Luca Marmorini blijft verantwoordelijk voor de elektronica.

Teambaas Stefano Domenicali liet vrijdag weten dat Tombazis “verantwoordelijk zal zijn voor de aerodynamische ontwikkeling en moet proberen met een winnend project op de proppen te komen.”

Domenicali liet ook weten te vrezen voor zijn eigen baan. Natuurlijk, ik ben verantwoordelijk en ik zal goed mogelijk de dingen proberen op te lossen, maar de zaken niet goed verlopen dan is het normaal dat de leider hiervoor moet betalen, aldus een openhartige Domenicali