Gisteren kwamen we op deze site over de brug met enkele cijfers uit het voorbije seizoen. Voor wie er nog niet genoeg van heeft geven we U nog enkele interessante cijfers.

Meeste kilometers aan de leiding
Felipe Massa heeft het afgelopen seizoen de meeste kilometers aan kop gereden. De Braziliaan voert de ranglijst aan met 1753 kilometer. Kersvers wereldkampioen Lewis Hamilton volgt hem in het klassement met 1420 kilometer.

Vijftien van de twintig coureurs hebben dit seizoen aan de leiding gereden. Enkel Mark Webber, Kazuki Nakajima, Jenson Button, Giancarlo Fisichella en Adrian Sutil konden slaagden daar niet in. De Super Aguri-rijders werden niet meegerekend omdat het team na amper vier races uit het kampioenschap stapte.

Betrouwbaarste renstal
Hoewel Ferrari de wereldtitel bij de constructeurs binnenhaalde, is BMW-Sauber de betrouwbaarste renstal van het veld gebleken. Liefst 2196 van de 2234 ronden of 98,3 % wist het team af te leggen. Slechts in twee van de achttien Grand’ Prix haalde een BMW-rijder de eindstreep niet.

Ferrari eindigde, ondanks vier motorschades, als tweede met een percentage van 93,6. Felipe Massa en Kimi Raikkonen reden samen 2099 van de 2234 ronden. Rode lantaarn is Force India met slechts 1847 ronden of 66,6%.

‘Best Performing Pitstop Team’
Ook hierin Is het team van Mario Theissen als beste uitgekomen. BMW-Sauber voerde dit seizoen tijdens zeven races de snelste pitstop uit. De Duits-Zwitserse renstal heeft hiermee een award gewonnen die in zeventien races meetelde.

Toyota is tweede in de lijst tweede met vier snelste uitgevoerde pitstops, Ferrari staat op drie met twee races.

Beste kwalificatie tussen teamgenoten
De eerste plaats is hierin weggelegd door Fernando Alonso. Hij was bij Renault in achttien races telkens de betere van Nelsinho Piquet Jr. Tweede in de lijst
staat Mark Webber, hij was bij Red Bull vijftien de betere van David Coulthard. Op drie volgt het Toyota-duo, Jarno Trulli was veertien keer de snelste over Timo Glock.

Nog dit: Lewis Hamilton werd dit jaar wereldkampioen met een puntengemiddelde van 5,44 punten (98 in 18 races). Dit is het laagste puntengemiddelde sinds 1999 toen Mika Hakkinen de wereldtitel veroverde met een gemiddelde van 4,75 punten.

Michael Schumacher heeft het record in handen met een gemiddelde van 8,47 in 2002 (144 punten in 17 races). Het laagterecord is in bezit van Keke Rosberg met een puntengemiddelde van slechts 2,75 punten in 1982 (44 punten in 16 races).