Vandaag werd bekend gemaakt dat Chanock Nissany, de offici�le testcoureur van Minardi-Ford, morgen de derde coureur van het team wordt voor de vrije trainingen. De reden dat Minardi pas halverwege het seizoen een derde coureur inzet was de nodige Superlicentie van de FIA. Chanock Nissany is op 29 juli 1963 geboren en krijgt dus als verjaardagscadeau zijn debuut in een Formule 1-weekend.

Nissany heeft intussen al meer dan de nodige 1600 testkilometers afgelegd met een Formule 1-wagen en vorig jaar nam hij aan de laatste drie races van het Formule 3000-kampioenschap deel, in Hongarije, Belgi� en Itali�. Het wordt voorlopig nog maar een optreden voor ��n race, mede omdat Nissany belangrijke relaties heeft in Boedapest en hierdoor dus een klein beetje als de favoriet van het aanwezige publiek kan worden aanzien, bij gebrek aan Hongaarse coureur.

“We zijn blij om aan te kondigen dat na een intensief testprogramma Chanock de rol van derde coureur kan vervullen tijdens de Grand Prix van Hongarije,” verteld Minardi-teambaas Paul Stoddard. “Naast het verschaffen van nuttige informatie en data over de wagen, ben ik er zeker van dat Chanock zijn aanwezigheid het profiel van de Formule 1 in zowel Israel als Hongarije wat zal opblinken. Hij blijkt hier een erg populair figuur te zijn. Dit kan alleen maar het algemene beeld van het kampioenschap ten goede brengen.”

Nissany reed zijn eerste Formule 1-meters in een Jordan, tijdens een testsessie op 14 juli in Silverstone. Nadien zijn er nog zeven testdagen gevolgd in een Minardi.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter