Ferrari vertrekt met schaamrood op de wangen uit Maleisi�. Michael Schumacher moest de meubels redden, als je dat al zo kan noemen, door zevende te worden. Rubens Barrichello moest zelfs opgeven. Het rode team was een hele race lang onzichtbaar, en volgens teambaas Jean Todt is dat onvergeefbaar.

“Er is geen excuus voor een race als die van vandaag. Na de kwalificaties wisten we dat we tegen een inhaalrace aankeken. We werden verslagen door onze tegenstanders die veel sterken waren dan wij.”

“Onze wil om te winnen en onze bereidheid om hard te werken zijn sterker dan ooit. We gaan volgende week drie dagen testen op Mugello met de F2005. Daarna zullen we een beslissing nemen over wanneer we de nieuwe wagen zullen inzetten.”

Michael Schumacher zag er na de race extreem kwaad uit. Hij startte zeer conservatief van op een dertiende stek, en wist dankzij een hele hoop opgevers toch nog als zevende te eindigen. Daarmee bezorgt hij Ferrari twee kostbare punten.

“Een zevende plek is niet echt een feestje waard, maar ik denk dat ik gedaan heb wat ik kon. Mijn wagen was betrouwbaar, en ik had geen problemen. Tijdens de eerste ronden was ik zeer conservatief om er zeker van te zijn dat ik competitief kon zijn tijdens het laatste deel van de race. Alles in acht genomen mag ik blij zijn met die twee punten. Een formule1 wagen is zeer complex en je kan niet een factor aanduiden die verantwoordelijk is voor onze slechte prestatie vandaag. Momenteel zijn op verschillende punten we gewoon niet sterk genoeg. We weten dit en zullen zeer hard werken om daar iets aan te doen. Ik vertrek nu naar Mugello om voor de eerste keer met de F2005 te besturen. Een nieuwe wagen besturen is altijd iets speciaals en ik kijk er al naar uit.”

Rubens Barrichello reed op een gegeven moment zesdes en kon vrij goed volgen, maar toen begon de Braziliaan te vertragen en moest hij uiteindelijk zelfs opgeven.

“In het begin ging het allemaal vrij goed, en ik was in staat om te vechten voor op z’n minst de zesde plek. Maar plots kreeg de wagen veel overstuur. Ik vroeg aan het team wat er mis was en ze vertelden mij dat er iets veranderd was aan de a�rodynamica waardoor de besturing veranderde. Het was zeer slecht. Toen ik terug de pits in ging vonden ze een stukje rubber op mijn achtervleugel. Maar omdat ik al 20 ronden met te veel overstuur moest rijden waren mijn achterste banden versleten. Het is spijtig want de balans was goed. Ik was niet snel genoeg om te winnen, maar een plek in de top 6 was wel mogelijk.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter