Het was de kroniek van een aangekondigde dood. BAR had al sinds de wintertests problemen met de nieuwe Honda motor die toen al niet betrouwbaar leek. Het team koos daarom het zekere voor het onzekere en liet een nieuwe motor steken in beide wagens. Dat heeft niet veel geholpen want beide rijders vielen uit met motorpech.

Zowel Jenson Button als Anthony Davidson moesten dus opgeven omwille van een olielek. De twee vielen zo goed als tegelijkertijd uit. Moet het dan nog worden gezegd dat de twee enorm teleurgesteld zijn. Bij Button mag je al gerust van kwaad spreken. Want het zag er volgens de Brit zeer goed uit.

“Moet het nog worden gezegd dat ik zeer ontgoocheld en gefrustreerd ben? Ik was een van de snelste wagens op het circuit, onze snelheid was zo goed dat ik met vrij veel gemak de beide Red Bulls kon inhalen en dicht genoeg bij Ra�kkonen kon komen om hem te passeren. Als we dan nog onze strategie vergelijken met de anderen, dan kunnen we enkel zeggen dat we dit onszelf hebben aangedaan. Ik vind het erg voor mezelf, en voor Anthony die voor het eerst voor ons kon racen. Het team heeft zo hard gewerkt in erg moeilijke omstandigheden. We moeten dit oplossen voor Bahrein.”

Anthony Davidson werd gisteren opgetrommeld als de vervanger voor een zieke Takuma Sato. Eindelijk kreeg hij zijn kans om zijn snelheid te tonen tijdens een race. Maar na een paar laps was de droom al voorbij.

“Het is zo ontgoochelend om mijn eerste race voor het team zo te be�indigen. Het was een uitdagend weekend en ik wil het team en mijn physio bedanken voor hun hulp om mij klaar te stomen voor de race. Het is zeer spijtig dat al dit harde werk niet beloond werd. We hebben volgende week nog veel te doen tijdens de tests. Daar moeten we ervoor zorgen dat dit probleem niet meer voorkomt in Bahrein.”

Shuhei Nakamoto van Honda verzekerd dat ze alles zullen doen om het probleem van de baan te krijgen.
“Het spijt ons dat het team en de rijders te kampen kregen met motorproblemen. Op dit moment vermoeden we hetzelfde probleem als gisteren. We zullen een oplossing vinden voor de Grand Prix van Bahrein.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter