Drie weken geleden bezorgden Fernando Alonso en/of McLaren (schrappen wat niet past) ons “Pitlanegate”. Tijdens de persconferentie op donderdag werden er aan de aanwezige rijders verschillende vragen over gesteld.

Ook David Coulthard werd als ex-McLaren man naar zijn mening gevraagd. De Schot gaf meteen een gepast antwoord.

Laat ons Felipe en Kimi als voorbeeld gebruiken… Stel dat de strategie zegt dat je tijdens ronde 22 het beste kan komen pitten. Geef je die dan aan Felipe of Kimi? Als je die beslissing voor de race neemt weet je dat je een rijder bevoordeelt. Dat gebeurt al eeuwen zo maar daar horen we jullie nooit over. Jullie willen meer weten over dat incident in Boedapest.

Waarna de Schot de tijd rijp acht om een nieuw “complot” op te starten.

Hoe weten we dat Ferrari niet opzettelijk vergat om Felipe’s wagen bij te tanken? Misschien was het een beslissing van het team om Kimi te bevoordelen? Wie vergeet er nu brandstof in de wagen te doen? In de perszaal wordt er gelachen, Felipe Massa komt tussen en zegt dat het om een misverstand ging.

Een vrij fundamenteel misverstand dan, Grapt Coulthard. Volgens mij is het een complot om Kimi te bevoordelen. Veel geluk!

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter