Volgens Giancarlo Fisichella zijn de problemen van Renault zo groot dat het vertrek van Fernando Alonso er weinig mee te maken heeft. Renault moet volgens de Romein opzoek naar meer dan een seconde, en dat verschil is te groot om door een rijder te worden goed gemaakt.

Fernando is een groot rijder maar momenteel hebben we meer dan een seconde nodig, en er is geen rijder die een seconde sneller is dan de rest.

Volgens Fisico werkt iedereen zo hard als hij kan om het seizoen toch nog wat te redden, al weet je nooit wanneer er een doorbraak zit aan te komen.

Soms heb je een maand nodig om een paar veranderingen door te voeren die je een seconde doen winnen, soms ben je compleet de weg kwijt en dan duurt dat een seizoen.

Technisch directeur Pat Symonds heeft er alle vertrouwen in dat Renault terug naar de top zal komen.

De mensen die de situatie proberen op te lossen zijn dezelfde die twee wereldkampioenschappen wonnen op twee jaar tijd. We hebben hetzelfde gereedschap, dezelfde methodes en hetzelfde vertrouwen om te kunnen slagen. Nu hebben we tijd nodig om dat te doen, ik ben er zeker van dat we sterk zullen terugkomen..

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter