Gisteren heeft de FIA de achteruitkijkspiegels van de wagens getest nadat enkele rijders zich zorgen maakten over de zichtbaarheid in de spiegels. Renault verstevigde vlak voor de eerste GP hun ontwerp omdat de vibraties een degelijke blik op de weg onmogelijk maakten. Red Bull schakelde in Maleisië terug over op een meer traditionele bevestiging.

De test werd uitgevoerd – en dit is geen aprilgrap – door een FIA verantwoordelijke tien meter achter de wagen te plaatsen met een papiertje in de hand. Een rijder moest dan uit de cockpit kunnen zeggen wat er op het papiertje te lezen viel. Op Autosport.com gaf één rijder alvast anoniem zijn mening over de nieuwe test.

Er is een verschil tussen een test wanneer de wagen stilstaat, en eentje wanneer hij tegen 300km/u beweegt. En een rijder moet natuurlijk ook nog eerst de spiegels gebruiken…

Momenteel gebruiken Ferrari, Renault en Scuderia Toro Rosso spiegels die op de sidepods staan gemonteerd. Volgens Giancarlo Fisichella geven die een veel beter zicht.

Je moet je hoofd wat meer bewegen maar voor mij is het een hele verbetering tegenover vorig jaar.

Ook McLaren denkt blijkbaar aan een nieuwe locatie voor hun spiegels, zij hebben in Maleisië een wagen getest met vier spiegels: twee op de traditionele plaats naast de cockpit en twee op de sidepods.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter