Williams begeeft zich dit jaar in een echt feestjaar. In 2008 viert het Britse team zijn dertigste seizoen in de Formule 1, met maar liefst zes verschillende kleurstellingen tijdens de wintertests. Net voor de Grand Prix van Australië zal het team de definitieve livery onthullen van de FW30.

En de renstal uit Grove bereikt nog meer bijzondere mijlpalen komend seizoen: het team zal in Turkije zijn 500e Grand Prix rijden, hiermee is Williams op Ferrari en McLaren na het meest ervaren team in de Formule 1. Dit seizoen zal het team van Frank Williams zijn 50.000e raceronde rijden (vermoedelijk in Spanje) in de koningsklasse van de autosport. En wie van nog meer statistieken houdt: in Monaco zal teambaas Frank Williams er voor de 600e keer bij zijn in een Grand Prix, de Brit is reeds 39 jaar actief en veegt daarmee het record van Enzo Ferrari van de tabellen. In zijn 39 jaar mistte de 66- jarige Brit slechts 23 races.

Deze week test Williams met de FW29-B in een aangepaste kleurstelling, verwijzend naar de 500e Grand Prix, in het Spaanse Jerez. Volgende week komt het Britse team met een tweede kleurstelling in actie in Valencia, daar zal de FW30 zijn baandebuut maken. In totaal zullen de Williams-rijders met zes verschillende kleurstellingen rijden voordat de definitieve livery onthuld wordt net voor de Grand Prix van Australië.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *