De Williams FW28 is een wagen vol vernieuwingen ten opzichte van de FW27 van vorig jaar. Dat werd gisteren voor de wereld duidelijkgemaakt toen de nieuwe bolide gepresenteerd werd voor de pers.

Teambaas Frank Williams gelooft daarom dat zijn renstal nog vooraan zal kunnen meestrijden, ook al geeft hij toe dat het een nadeel is dat hij niet over fabrieksmotoren beschikt. Motorleverancier Cosworth is namelijk geen autobouwer.

Afbeelding: Williams FW28 “Ik zou zeggen dat het een nadeel is, ja. Want je kan meer doen in minder tijd met meer mensen die meer geld spenderen. Maar er is nog steeds ruimte om vlug en handig te zijn en problemen te herkennen voordat anderen dat doen, en dat is misschien hetgeen we zullen demonstreren.”

De ridder verwacht dat zijn team nog alle kansen heeft om succesvol te zijn in 2006, met hun afkomst, kennis en ervaring. “Als we eraan denken, vinden we niet dat we vastgebonden benen hebben. We zullen gewoon uitdagend zijn en tussen alle anderen gaan staan, wat je van elk goed raceteam zou verwachten dat ze het zouden proberen, met of zonder veel mogelijkheden. Wij hebben hier redelijke mogelijkheden.”

“We hebben geen motor van een fabrikant, maar voor de rest hebben we evenveel als alle andere teams, denken we.”

2005 was voor Williams het slechtse jaar sinds 1999. Het team werd vijfde in het constructeursklassement. In 1999 was dat ook het eindresultaat, toen met Supertec motoren. Inderdaad, ook geen fabrikant.

Maar desondanks blijft Frank Williams erin geloven: “Teams verliezen niet zo gemakkelijk hun ziel of hun bezit tenzij ze slecht geleid worden, en totnogtoe zijn we daaraan ontsnapt.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter