WebberWebberMark Webber leek lange tijd onderweg naar een stunt, maar op dertig ronden van het einde zat de droom er op voor de Australiër. Zijn Cosworth motor begaf het en hij parkeerde zijn Williams vlak na Sainte-Devote.

“De eerste vijf minuten na het voorval waren niet goed. Ik ben natuurlijk erg teleurgesteld. Ik voelde dat ik er op zat en dat we vandaag iets verdiende naar huis te nemen. Al ons harde werk was voor niets.”

“Fernando was wat aan het dollen en probeerde vooral de race te controleren en op zijn banden te letten. Maar ik zou langer dan Fernando hebben gereden en Montoya deed niet mee.”

De race van Webber had er door een stuurfoutje al in de tweede ronde kunnen opzitten. Kimi zette hem zo onder druk dat hij er in Sainte-Devote bijna af ging. In ieder geval heeft het weer niet mogen zijn voor de Australiër.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter